THE BASIC PRINCIPLES OF σακχαρωδης διαβητης θεραπεια

The Basic Principles Of σακχαρωδης διαβητης θεραπεια

The Basic Principles Of σακχαρωδης διαβητης θεραπεια

Blog Article

H άσκηση με βαράκια δύο φορές την εβδομάδα κάνει καλό στον εγκέφαλο

Απάντηση: Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια είναι μια νοσηρή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από παρεμπόδιση της ροής του αέρα λόγω της συνύπαρξης χ...

Ο ακρογωνιαίος λίθος της της αντιμετώπισης του διαβήτη παραμένει η υγιεινοδιαιτητική παρέμβαση. Η διατροφική παρέμβαση στοχεύει στη ρύθμιση της γλυκόζης και άλλων παραγόντων κινδύνου όπως δυσλιπιδαιμία και αρτηριακή υπέρταση. Υπάρχουν πολλά μοντέλα διατροφής όπως είναι η μεσογειακή διατροφή που έχει δείξει υπεροχή, βοηθάει στη μείωση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και στην απώλεια βάρους.

Τα προηγούμενα γεννούν την ερώτηση: τι κάνει το έντερο πιο ευαίσθητο; Οι πιο πιθανοί υπαίτιοι είναι το άγχος και οι λοιμώξεις. Πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι το ΣΕΕ τους εκδηλώθηκε σε κάποια περίοδο έντονου άγχους, μετά τον θάνατο κάποιου στενού συγγενή, τη διάλυση μιας σχέσης, ή την απώλεια δουλειάς για παράδειγμα. Πολλές φορές αυτό που πυροδοτεί τα συμπτώματα μπορεί να μοιάζει συνηθισμένο, αλλά να έχει τεράστια σημασία και νόημα για τον ασθενή.

Η πάθηση είναι δυνατόν να εξελιχθεί σταδιακά και ανεπαίσθητα, με αποτέλεσμα να πάσχει κάποιος για χρόνια και να μην το ξέρει.

Απάντηση: Όσο νέοι κι αν αισθάνεστε, το πρόσωπό σας προδίδει την αληθινή ηλικία σας – αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει πρόσφατη μελέτη, που έδειξε ότι η...

Γενικά χαρακτηρίζεται από χρόνιο πόνο και δυσφορία στην περιοχή της κοιλιάς, με έντονο φούσκωμα μετά από τα γεύματα και αρκετές μεταβολές στις συνήθειες του εντέρου.

Ο χυμός μύρτιλου βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Συγκινητικό. Ραγίζει καρδιές το βίντεο με τον μικρό Λάμπρο μια μέρα πριν πεθάνει

Λαμβάνει χώρα δηλαδή μία αλλαγή της διάθεσης, από... Διαβάστε περισσότερα... Έλεγχος υγείας πριν την καινούργια σχολική χρονιά

Γράφει ο Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος Γ. Κ. Αναγνωστόπουλος

συνήθως απευθύνονται σε ασθενείς με μεγάλης έντασης συμπτώματα, αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και ιδιαίτερα στη μείωση του άγχους και της υπερέντασης που φαίνεται check here να παίζουν ρόλο στην νόσο.

Αν ο θυρεοειδής του εμβρύου δεν αναπτυχθεί σωστά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να υπάρχει από την γέννηση (κρετινισμός).

. Στην πρώτη περίπτωση ο ασθενής νιώθει ότι το έντερο του δεν έχει αδειάσει με την κένωση και έχει την τάση να την επαναλάβει. Στη δεύτερη περίπτωση ο ασθενής νοιώθει πολύ μεγάλη ανάγκη για άμεση αφόδευση, γεγονός που στην κυριολεξία τον αναγκάζει να τρέχει στην τουαλέτα.

Report this page